pátek 22. listopadu 2013

Podzimní trendy

Milé čtenářky, milí čtenáři,
jsem tu s úplně prvním článkem zaměřeným na módu. Začal nám podzim a tudíž ani na tomto webu nesmí chybět přehled toho, co se bude nosit v zimě a co již naopak ne.
Během tohoto ročního období většina z nás nevyleze z kabátů, kozaček a tlustých pletených svetrů, proto jsem si pro vás připravila malý vhled do výloh obchodů, abych vám ukázala, co letos nesmí chybět ve vašem šatníku.

Oversize kabát
Letos můžeme klidně nechat spát vypasované kabáty z loňska a vyměnit je za oversize pánské kabáty. Zajímavé kousky jsou k sehnání například v H&M, Lindexu nebo Topshopu. Pokud ovšem nechcete investovat do úplně nového kabátu, doporučuju navštívit „Megasekáč“ v Radotíně (Výpadová 1147, Radotín), kde ulovíte při větší trpělivosti parádní kousky i za 30 Kč.


Pletený svetr
Čím větší a huňatější svetr si v zimě oblečete, tím lépe uděláte. Vypadá skvěle v kombinaci s koženým spodkem, ať už jde o sukni, kalhoty či legíny. Překrásné a pohodlné svetry předvedl například Lindex, který je nabídl i za velmi rozumnou cenu. Sama jsem si pořídila hned dva, a jak vypadají na postavě si můžete prohlednout například zde.


Kozačky nad kolena
Drobné postavy, jako jsem, já bohužel nepotěším přetrvávajícím trendem kozaček nad kolena. Letos šli návrháři dokonce do extrémů a doporučují ženám, aby nezůstal odhalen ani kousek jejich pokožky. Krásné kozačky tohoto typu seženete v Zaře (je potřeba ale jednat rychle, mají pouze omezený počet kusů) nebo v Reserved.



Kůže
Přetrvávající trend kůže určitě letos dostane i vás. Nosí se jak úzké koženkové legíny, kalhoty tak sukně typu skater skirt. Do módy ovšem přicházejí i kožené šaty nebo topy. Sama si libuji především v kožených detailech například na rukávech kabátů nebo sak.


Kostka neboli tartan
Tento vzor dobře známe ze skotských kiltů a letos se dostal do šatníků i ostatních národností. Můžete ho nosit prakticky na čemkoliv si zamanete. Výborně vypadá na sukních očkového střihu, šálách, ale i sakách nebo kabátech. Perfektně si také rozumí s ostatními vzory, což ukázkově předvedla výloha módního řetězce F&F. Není tedy potřeba nosit k němu pouze jednobarevné kusy oblečení, ale opatrně – čeho je moc, toho je příliš. :)


Kožešina
Čím méně bude poznat, že se nejedná o pravou kožešinu tím lépe. Kožešinový trend se začíná také vracet na límcích u kabátů nebo kožených bund. Zkuste prohledat skříně svých babiček, tet nebo maminek. Určitě v nich objevíte poklady z pravé kožešiny, jako jsou třeba límce z lišky nebo králíka. Pokud vám je nepříjemné nošení pravé kožešiny, v každém obchodě teď seženete velmi dobře vypadající napodobeniny.



Obrázky: www.polyvore.com


Žádné komentáře:

Okomentovat